Bio

De veelzijdigheid is wat Janneke Brakels aantrekt in haar werk; als duizendpoot aan de slag zijn maakt haar alleen maar enthousiaster.

Op dit moment is ze aan het schrijven voor haar eigen (kinder)project en volop aan de slag met haar zangschool Zangles Friesland. In januari’16 verhuisde Zangles Friesland (met inmiddels 7 zangcoaches onder haar hoede) naar de Koepelkerk in Leeuwarden, wat de nieuwe thuisbasis werd van deze vrolijke zangschool. Veel ontwikkelingen ook dit jaar, met als missie; iedereen lekker laten zingen!

 

12219442_10204307945772310_8100078740793123441_n

Maar ook als zangeres blijft Janneke actief. Zo zingt ze als gastzangeres bij diverse korpsen, brass- en bigbands.
In november 2015 speelde Janneke de rol van studente Sjoukje in muziektheaterstuk ‘Ik, Martinus’, dat in Sneek werd opgevoerd. Tevens gaf ze de solisten zangcoaching vanuit haar zangschool Zangles Friesland.

 

 

In mei 2015 kwam de Fryske Berne App (Afûk) ‘Hantsjes yn’e hichte’ uit, waarop Janneke te horen en te zien is samen met toetsenist Cor Bakker. Samen namen ze 15 kinderliedjes op in het Fries, waarvan Janneke er 5 zelf schreef.Schermafbeelding 2015-05-08 om 21.52.49

 

 

Janneke was 6 jaar toe ze voor het eerst op het podium stond te zingen. Na succesvolle deelname aan het Vara Kindersongfestival, kerstmusicals en soundmixshows, zingt ze in haar middelbare schooltijd bij de Bogerman Bigband.
Na het afronden van haar Pabo studie in Leeuwarden, verhuist ze naar Rotterdam om daar Zang te studeren aan het Conservatorium (Pop).

 

In 2010 wint ze het Friese Liet festival met haar band ‘Equal Souls’, waarmee ze in 2011 de EP ‘Bliedend’ uitgeeft. Janneke zingt o.a. met de Kast op de Fryske Music Night en schrijft  samen met Sytse Broersma (De Kast) een cd voor de ‘Fryske Kanon’ (Friese geschiedenismethode van de Afûk).

kleedkamer*

 

 

 

 

 

In 2014 is ze Ambassadeur van de Vrijheid en speelt ze met haar band Janice op 4 & 5 mei in Leeuwarden.
Samen met het Noord Nederlands Orkest bracht Janneke in ditzelfde jaar, met Suzanne en Monique Klemann (Loïs Lane) en Christan Grotenbreg een ode aan ABBA in ‘NNO loves ABBA’. In 2012 zong zij met hetzelfde NNO in Soldaat van Oranje – Het Concert, samen met Angela Groothuizen, Charly Luske en Joost Marsman.nno_soldaatvanoranje_janneke

 

 


Begin 2013 kwam de EP ‘Little Clouds of Trust’ van de band JANICE uit, met daarop de single ‘Song for You‘. In mei 2013 was Janice Friese Ambassadeur van het Bevrijdingsfestival Leeuwarden en traden ze op het Oldehoofsterkerkhof op tijdens het 5 voor 5 moment.
Eind 2013 tourt Janice samen met de Bogerman Bigband uit Sneek om tijdens de concerten zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Serious Request actie van  radiozender 3FM. Ze nemen voor dit goede doel de special edition ‘Janice ft. Bogerman Bigband’-maxisingle op, die tijdens de concerten wordt verkocht.

Na het afsluitende concert op het hoofdpodium bij het Glazen Huis wordt een cheque van €35.000,- aan 3FM overhandigt (dit bedrag kwam tot stand door vele acties die het Bogerman Collega heeft gehouden en de Bogerman Bigband ft. Janice Tour).

Na haar Conservatoriumstudie keert Janneke als Zangeres en Vocal Coach terug naar Friesland en start haar zangschool
‘Zangles Friesland’ op.

Een levendig muzikaal geheel met een enthousiast team van inmiddels 7 zangcoaches. De hoofdlocatie van Zangles Friesland is vanaf 1 januari’16 de Koepelkerk in Leeuwarden waar heerlijk gezongen wordt door zangleerlingen, een popkoor en Popgroep voor Kids.

 

Voor 123ZING reist Janneke het land door om trainingen aan basisschooldocenten te geven en ze te leren hoe ze zo goed en zo veel mogelijk met de kinderen in hun klas kunnen zingen. Ook schrijft Janneke mee met het liedrepertoire voor deze prachtige digitale lesomgeving.