Bewust 1000 dingen tegelijk doen..

Wauw! Wat was het een lekker weekje ‘Ik, Martinus’. De 6 muziektheatervoorstellingen zijn gespeeld en nu is het dan echt weer tijd voor alle andere dingen; (digitale) postzakken vol mailtjes en de was 😉
Als een malle knalde ik er vanochtend 4 wasjes doorheen, zocht alle spullen bij elkaar die zoonlief mee moest naar de opvang, ging als een bezetene te keer op mijn laptop om zoveel mogelijk achterstallige administratie voor Zangles Friesland bij te werken (ik loop een beetje achter en dat voelt niet zo fijn..)
En ondertussen probeerde ik zoveel mogelijk ‘echte’ aandacht aan mijn zoon te geven want die heeft mij de afgelopen tijd vaak moeten missen door alle voorstelling-drukte.

Pas toen ik aan het begin van de middag aanschoof bij Omrop Fryslân voor een live interview in het radioprogramma van Femke de Walle, kwam al kletsende het besef dat ik weer 1000 dingen tegelijk doe. Want tja, er is altijd te weinig tijd om een ‘werkende-jonge-moeder-die-er-ook-nog-een-beetje-leuk-uit-wil-blijven-zien-maar-waarvan-ook-verwacht-wordt-dat-alles-op-rolletjes-blijft-lopen’ te zijn.
Het blijft een intrigerend onderwerp om over na te denken en we raken er niet over uit gepraat. Het fijne is de herkenning die je bij veel jonge moeder vind en tegelijk sterkt je dat om er weer vol voor te gaan. Want was is het prachtig; moeder zijn en lekker werken!

Na de radiouitzending had ik weer lekker veel stof tot nadenken en voelde het fijn om met Femke te kunnen kletsen over wat we zoal tegen komen in ons drukke leventjes. Snel naar de supermarkt en door naar de zangschool om daar tot vanavond laat zanglessen te geven.
Tijdens het eten even snel een kijkje nemen op Facebook (ja…multitasken..) en daar zet Facebook je gelijk weer even op je plek door een herinnering te delen; deze keer was het een foto van mijn bandje Janice. Tjee… was het ècht al weer 3 jaar geleden dat we deze fotoshoot hadden? Wat is de tijd gebleven?!

Er is intussen al zo veel veranderd, gebeurd en ontwikkeld, maar heb ik wel genoeg tijd gehad om er bij stil te staan? Neem ik wel genoeg tijd om ècht te genieten van alle te gekke dingen die ik mee maak?

Dat is de vraag die vandaag steeds maar weer in mijn hoofd blijft rondtollen.. Ik ga kijken of ik er nòg beter op kan letten want ik zou het zo zonde vinden om er later achter te komen dat ik niet genoeg genoten heb.

…en nu snel alles klaar zetten want mijn eerste zangleerling staat zo op de stoep.. hmmmm, misschien dat ik tussendoor dan nog even stil kan staan bij alle dingen die ik doe?! :-S
De oplossing voor vandaag lijkt me heeeeel bewust proberen te zijn van wat ik vandaag allemaal doe..